Interdictia fumatului in locurile publice creeaza un nou tip de dependenta. Producatorii de suplimente de nicotina se bat pe o piata in crestere.

Gelul de miini cu tutun Nicogel este cea mai recenta inovatie in materie de inlocuitor pentru tigari, dupa guma de mestecat Nicorette, plasturii Nicoderm, pastilele Commit sau siropul NicLite, conform Reuters. Desi inovatia se bazeaza tot pe principiul de a furniza consumatorului doza necesara de nicotina, producatorii se asteapta la vinzari de un miliard de dolari pina in 2008.

Chiar daca legitimitatea acestor produse este contestata, ele reusesc sa obtina aprobarile de comercializare. Principalul argument al producatorilor este ca le face viata mai usoara celor care incearca sa se lase de fumat.

Doar cu sfatul medicului

Totusi, consilierii pentru renuntarea la fumat recomanda ca atunci cind cineva se hotaraste sa nu mai fumeze sa consulte mai intii un specialist. Asta, pentru ca renuntarea la fumat se face folosind diverse strategii, in functie de particularitatile fiecarui fumator si de ceea ce i se potriveste.

"In ultima vreme s-au infiintat centre de consiliere antifumat in majoritatea judetelor din tara. Pentru cei care doresc sa isi duca la bun sfirsit hotarirea de a se lasa de fumat este recomandabil sa apeleze la sfatul unui specialist", declara Lavinia Davidescu, medic pneumolog la Spitalul Clinic de Pneumologie din Oradea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.