Atmosfera de lucru placuta, rapiditatea cu care pot promova sunt alti factori care conteaza in cautarea unui job

Compania trebuie sa fie prospera si sa ofere locuri de munca sigure. Asta isi doresc, in primul rand, specialistii in IT cand isi cauta un loc de munca. Rezultatele provin dintr-un studiu realizat recent de compania Synergize Consulting. Tot pe lista de lucruri fara de care informaticienii nu accepta sa se angajeze se afla strategia companiei, care trebuie sa fie clara si definita.

Daca vrea sa ii faca pe candidati ca macar sa se gandeasca la posibilitatea angajarii, o firma de IT trebuie sa plateasca orele suplimentare si trebuie sa ii pese angajati. Analiza pleaca de la un model utilizat in marketing pentru a identifica preferintele consumatorilor. Angajatorii utilizeaza acum instrumente similare care le permit sa afle preferintele salariatiilor. In acest mod stiu in ce trebuie sa investeasca mai intai pentru a-si pastra angajatii.

Pe locul doi ca si urgenta se afla factorii motivatori (in engleza "key drivers"). Acestia, daca exista, creeaza loialitate, iar daca nu, genereaza o imagine negativa. In cazul informaticienilor, factorii motivatori sunt: atmosfera de lucru placuta, rapiditatea cu care pot promova in cadrul companiei si existenta unui management performant.
Nu conteaza daca lucreaza pentru liderul de piata
Important pentru ei este ca activitatea pe care o desfasoara sa ofere provocari profesionale si compania sa investeasca in dezvoltarea profesionala prin programe adecvate de instruire.

Pe urmatorul loc din punct de vedere al importantei se afla categoria denumita "valoare adaugata". Daca aceste conditii nu le sunt asigurate angajatilor, loialitatea lor nu este afectata. Existenta lor influenteaza pozitiv atitudinea lor fata de angajator. In aceasta categorie se afla buna reputatie pe piata a companiei si accesul facil la sediu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.