"A fost sau n-a fost", filmul lui Corneliu Porumboiu despre Revolutia din 1989, este din ce in ce mai apreciat in randul presei straine de specialitate. Astfel, pelicula a fost caracterizata ca fiind o "noua marturie a vitalitatii, umorului si luciditatii deziluzionate a cinematografiei romane", dupa cum scrie "Les Echos" (Franta), in timp ce "Liberation" observa ca secretul lui Corneliu Porumboiu rezida in "curajul, independenta si riscul pe care si l-a asumat pentru a realiza acest film".

Filmul, care a avut premiera in Franta chiar ieri, este des comparat de presa franceza cu "Moartea domunului Lazarescu". "Romania ne-a trimis o serie de filme in ultimele 12 luni, printre care fascinantul Moartea domnului Lazarescu si acest A fost sau n-a fost, care a aparut anul trecut la Cannes, in mai, ca un minunat OZN intr-un camp de cartofi", scrie cotidianul "Liberation". Ziarul "Le Monde" a publicat chiar un interviu cu Porumboiu. in afara de un interviu cu regizorul, in "Le Monde" a aparut si o cronica la "A fost sau n-a fost", pe care il considera un film "exemplar in ceea ce priveste legaturile care unesc istoria si estetica", cu un umor unic.

Cu atat de multe critice pozitive, filmul nu s-a bucurat in Romania de un succes rasunator la public. Desi nu a avut un numar mare de spectatori, "A fost sau n-a fost" va fi difuzat in luna aceasta la postul HBO.