Pe 6 ianuarie, in Chiesa del Gesu din Palermo, biserica baroca a lui Iisus din capitala Siciliei, a avut loc un concert extraordinar al Orchestrei Simfonice din Palermo, dirijata de maestrul Onofrio Claudio Gallina, sub patronajul sopranei Mariana Nicolesco. Concertul a fost programat de Asociatia Siciliana Ars Nova si de Accademia Cantori Nuovi din Palermo chiar de Sarbatoarea Epifaniei, adica ziua in care a avut loc botezul Mantuitorului, pentru a sublinia "valoarea artei muzicale ca limbaj universal de pace si de vehicul al integrarii popoarelor Europei".

Pentru acest concert, Mariana Nicolesco i-a ales pe pianistii Laur Hreniuc (13 ani) si Baldassare Turano (12 ani), toti ceilalti protagonisti fiind artisti lirici formati si indrumati de cunoscuta soprana. Fiind considerat drept un mare succes, evenimentul a fost cu atat mai mult apreciat, cu cat e vorba de prima manifestare de o asemenea anvergura a artistilor romani in afara, dupa intrarea oficiala a Romaniei in Uniunea Europeana. Pagini dintre cele mai cunoscute ale repertoriului liric au fost interpretate in biserica baroca din Palermo de soprana Aurelia Florian, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorii Liviu Iftene si Ion Timofti si basul Zoltan Nagy. In numele Presedintelui Consiliului Regional, Marianei Nicolesco i-a fost inmanata Medalia Siciliei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.