Cele mai avantajoase joburi din Statele Unite ale Americii sint in domeniul IT-ului si in invatamint. Psihologii sint in coada listei din cauza stresului.

Inginerii de software au cel mai bun job din Statele Unite ale Americii, potrivit Topului 10 efectuat de CNN Money.com. Clasamentul celor mai bune zece meserii din State a fost realizat analizind raportul dintre stresul de la locul de munca, salariu si dezvoltarea locurilor de munca in acest domeniu. Inginerii de software sint cautati in aproape orice domeniu al economiei, ceea ce face ca oferta de joburi sa creasca foarte mult, in fiecare an.

Privind in perspectiva, in urmatorii zece ani se anticipeaza o crestere de aproape 50% a locurilor de munca in acest domeniu. Totodata, si analistii IT au una dintre cele mai bune meserii, situindu-se pe locul 7. Cum intreaga lume incepe sa fie la mila tehnologiei, datorita extinderii rapide a computerelor si a Internetului, specialistii in IT au salariul mediu de 81.500 de dolari pe an.

95.000 de locuri de munca pentru profi

Potrivit studiului efectuat de CNN Money.com, meseria de profesor universitar este pe locul 2 in SUA. Cu un salariu de peste 81.000 de dolari pe an, profesorii universitari au un job care le acorda libertate in desfasurarea activitatii. Anual, se inregistreaza peste 95.000 de noi locuri de munca pentru profesori universitari. Desi au un salariu mediu de peste 120.000 de dolari pe an, meseria de consilier financiar este abia pe locul 3, din cauza factorului de stres si a numarului mic de locuri noi de munca pe an. Acesta se limiteaza la putin peste 6.000 de posturi noi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.