Mii de turisti din fostele republici sovietice petrec, in aceste saptamini, sarbatorile in Romania. Problemele care au aparut la obtinerea vizelor vor face ca numarul vizitatorilor sa fie mai mic decit anul trecut.

Turistii romani care si-au propus ca in saptaminile urmatoare sa mearga la schi in statiunile autohtone ar trebui sa se grabeasca sa-si faca rezervare. Mii de turisti din Moldova, Ucraina si chiar Rusia vor sosi in Romania. Este vorba despre ortodocsi pe stil vechi, pentru care in acest weekend se sarbatoreste Craciunul, iar in weekendul viitor se va sarbatori Sfintul Vasile. Conform operatorilor de turism din Republica Moldova, cererea pentru statiunile romanesti este foarte mare, insa este posibil ca unii dintre turistii care si-au platit sejurul sa nu poata sa mai ajunga in statiuni din cauza problemelor intimpinate la obtinerea vizei turistice pentru Romania.

Mii de persoane

Preturile practicate pe pietele respective se dovedesc atractive, astfel ca solicitarile sint numeroase. "Apreciez ca in prezent sint in statiunile din Romania peste 4.000 de turisti din Republica Moldova", spune Nicolae Platon, presedintele Asociatiei nationale a Agentiilor de Turism din Republica Moldova. Numarul turistilor va creste saptamina viitoare, cind un nou contingent de vizitatori din Republica Moldova va ajunge in Romania pentru a sarbatori Sfintul Vasile. Cei mai multi dintre acestia sint pasionati de schi, astfel ca pirtiile vor fi aglomerate in saptaminile urmatoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.