Ambasada SUA a informat Politia Brasov privind pericolul pe care il reprezinta doctorul Zebranek

In cursul anului 2004, la sediul IJP Brasov a venit special de la Bucuresti un reprezentant al Ambasadei SUA, care i-a prezentat chestorului Mircea Bucur, seful IJP Brasov, acuzatiile care i se aduc doctorului in SUA. Mai mult, acesta prezenta un pericol cert pentru pacienti, iar in SUA era dat in urmarire. Seful Politiei, chestorul Mircea Bucur, in prezent pensionar, a declarat ca a asteptat din partea SUA actele de extradare a doctorului american.

Fara acestea nu exista nici un temei legal de retinere a lui Zebranek. Insa nici DSP Brasov nu stia ce este cu acest doctor la Brasov. In momentul in care acesta si-a deschis clinica, el nu practica medicina, dar avea angajati cativa doctori. In 2005, doctorul David James Zebranek a fost din nou controlat de reprezentantii DSP Brasov, dar acesta i-a trimis la plimbare pe inspectori. In cele din urma, cu ajutorul Parchetului, s-a reusit efectuarea unui control. Cu aceasta ocazie s-au stabilit si capetele de acuzare. Inselaciune si practicarea unei profesii fara autorizatie in Romania.

Cheltuieli decontatede casa judeteana de asigurari

Cu toate ca nu mai avea dreptul de functionare, Clinica "Romano-Americana" isi desfasura activitatea, avand in derulare si contractul cu Casa de Asigurari Brasov. Este greu de stiut cum a reusit sa-i "imbrobodeasca" pe angajatii CAS Brasov, dar nu este atat de greu de banuit, iar daca procurorii si-ar da silinta, ar putea afla mai multe. Ramane de asemenea un "mister" de ce conducerea IJP Brasov nu a informat Directia de Sanatate Publica Brasov de acuzatiile ce i se aduc doctorului. Sa existe oare o legatura intre angajatii Clinicii "Romano-Americane" si fosti angajati ai Politiei Brasov?! Iata o alta intrebare care isi cauta raspunsul, iar cei care ancheteaza acest caz trebuie sa-l gaseasca. Apoi, mai exista banuiala ca persoane cu functii de decizie din Brasov ar fi beneficiat gratuit de serviciile acestei clinici.

Daca ar fi intrat cineva pe site-ul Clinicii "Romano-Americane" l-ar fi vazut pe doctorul David James Zebranek in tinuta de medic si cu stetoscopul de gat si si-ar fi dat repede seama ca acesta practica nestingherit o profesie pentru care nu avea autorizatie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.