Ambasada SUA a informat Politia Brasov privind pericolul pe care il reprezinta doctorul Zebranek

In cursul anului 2004, la sediul IJP Brasov a venit special de la Bucuresti un reprezentant al Ambasadei SUA, care i-a prezentat chestorului Mircea Bucur, seful IJP Brasov, acuzatiile care i se aduc doctorului in SUA. Mai mult, acesta prezenta un pericol cert pentru pacienti, iar in SUA era dat in urmarire. Seful Politiei, chestorul Mircea Bucur, in prezent pensionar, a declarat ca a asteptat din partea SUA actele de extradare a doctorului american.

Fara acestea nu exista nici un temei legal de retinere a lui Zebranek. Insa nici DSP Brasov nu stia ce este cu acest doctor la Brasov. In momentul in care acesta si-a deschis clinica, el nu practica medicina, dar avea angajati cativa doctori. In 2005, doctorul David James Zebranek a fost din nou controlat de reprezentantii DSP Brasov, dar acesta i-a trimis la plimbare pe inspectori. In cele din urma, cu ajutorul Parchetului, s-a reusit efectuarea unui control. Cu aceasta ocazie s-au stabilit si capetele de acuzare. Inselaciune si practicarea unei profesii fara autorizatie in Romania.

Citeste si:

Cheltuieli decontatede casa judeteana de asigurari

Cu toate ca nu mai avea dreptul de functionare, Clinica "Romano-Americana" isi desfasura activitatea, avand in derulare si contractul cu Casa de Asigurari Brasov. Este greu de stiut cum a reusit sa-i "imbrobodeasca" pe angajatii CAS Brasov, dar nu este atat de greu de banuit, iar daca procurorii si-ar da silinta, ar putea afla mai multe. Ramane de asemenea un "mister" de ce conducerea IJP Brasov nu a informat Directia de Sanatate Publica Brasov de acuzatiile ce i se aduc doctorului. Sa existe oare o legatura intre angajatii Clinicii "Romano-Americane" si fosti angajati ai Politiei Brasov?! Iata o alta intrebare care isi cauta raspunsul, iar cei care ancheteaza acest caz trebuie sa-l gaseasca. Apoi, mai exista banuiala ca persoane cu functii de decizie din Brasov ar fi beneficiat gratuit de serviciile acestei clinici.

Daca ar fi intrat cineva pe site-ul Clinicii "Romano-Americane" l-ar fi vazut pe doctorul David James Zebranek in tinuta de medic si cu stetoscopul de gat si si-ar fi dat repede seama ca acesta practica nestingherit o profesie pentru care nu avea autorizatie.