Evenimentul de debut al parteneriatului dintre Operele Nationala si Maghiara din Cluj-Napoca (care presupune nu numai schimb de artisti sau spectacole, ci si realizarea unor proiecte comune de anvergura) va avea loc duminica (7 ianuarie) in cadrul Festivalului "Bartok Bela", cu incepere de la orele 19.00. Doua titluri din repertoriul Operei Maghiare vor fi jucate pe scena Operei Nationale Romane. Pe de alta parte, si Opera Nationala din Bucuresti are in pregatire cateva proiecte mai speciale.

Baletul "Printul cioplit din lemn" si opera "Castelul printului Barba Albastra", ambele compuse de Bela Bartok, productii ale Operei Maghiare din Cluj, vor fi jucate la institutia romana de profil din acelasi oras. Reprezentatia cu "Printul cioplit din lemn" il va avea la pupitru pe Janko Zsolt, cel care va asigura, de altfel, conducerea muzicala si pentru "Castelul...". Pentru "Print...", pe scena vor urca: Laura Ursu, Rares Cimpean, Jakab Melinda, Gyorgy Laszlo, Urmanczi Jeno, Ansamblul de Balet si Orchestra Operei Maghiare Cluj; decoruri - Venczel Attila; costume - Szakacs Agnes; regizor si coregraf - Jakab Melinda. "Castelul..." se va prezenta cu participarea lui Bogdan Zsolt, respectiv Babos Kinga, Barabas Julia, Katrinecz Erika si a Orchestrei Operei Maghiare din Cluj-Napoca. In distributie: Molnar Maria, Szilagyi Janos; regia - Selmeczi Gyorgy.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.