Cati dintre noi nu am folosit macar o data expresia " vita incaltata". In cazul de fata insa, ea n-are nimic peiorativ! Pentru a-i insela pe cei care le-ar fi luat urma, niste hoti de animale din Galati i-au pus unei vaci cizme de cauciuc si au pornit la un drum de peste 40 de kilometri.

Familia Lupu din comuna Independenta a descoperit ca i-au disparut vitele din grajd si a alertat politistii. Acestia impreuna cu pagubasii au luat urma hotilor si a vacilor furate. Chiar daca se reclamase furtul a trei animale, urmele nu ieseau la numar, pentru ca prin noroiul de pe camp apareau distinct patru urme de incaltaminte si doua de animale. Incercand sa-i pacaleasca pe urmaritori, hotii au incaltat una dintre vaci cu cizme de cauciuc. Dupa mai bine de 30-40 de km de mers prin noroaie si araturi, unuia dintre hoti i s-au rupt adidasii si atunci de nevoie a descaltat vaca. Abia in acel moment au inceput sa se limpezeasca lucrurile si pentru politisti, si pentru pagubasi. Intreaga poveste aveau s-o afle insa abia dupa gasirea vitelor abandonate intr-o vie din comuna Piscu, la patruzeci de kilometri de Independenta, si mai ales dupa arestarea hotilor.

Metoda furtului, invatata in puscarie

Ion Constandache, unul dintre autorii furtului, le-a declarat politistilor ca a invatat metoda aceasta inedita la parnaie si ca a mers cam 40 de km cu vaca incaltata in cizme. Chiar daca s-au dovedit ingeniosi, hotii nu vor beneficia de o pedeapsa mai mica. Ei sunt cercetati acum pentru furt calificat si risca pana la 15 ani de inchisoare. Partea frumoasa in aceasta poveste este ca efortul vacii de a parcurge aproape o suta de kilometri dus-intors, din care vreo patruzeci incaltata, plus stresul unei aventuri de doua zile au determinat-o pe protagonista sa fete o vitica de toata frumusetea.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.