Din cauza intirzierii finantarii cu banii proveniti din taxa pe viciu, Ministerul Sanatatii va amina chemarea romanilor la testarea obligatorie.
Programul national de evaluare a sanatatii romanilor a fost aminat si va incepe, cel mai probabil, in luna aprilie, din cauza unui amendament adus in Parlament la Legea bugetului, a declarat joi Oana Grigore, purtatorul de cuvint al Ministerului Sanatatii. Ea a explicat ca amendamentul respectiv se refera la faptul ca banii colectati din taxa pe viciu pot fi folositi de minister doar dupa realizarea unor acte normative suplimentare, de tipul hotaririlor de guvern.

Acestea vor trebui sa completeze ordinul prin care ministrul Nicolaescu a stabilit ca banii colectati din aceasta taxa sa fie utilizati pentru finantarea programului de evaluare a sanatatii romanilor. "Din acest motiv, trebuie reluate toate procedurile, si programul va fi aminat cu doua, trei luni", a spus Oana Grigore.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.