"Hartia va fi albastra", "A fost sau n-a fost?", "Legaturi bolnavicioase" si "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" ruleaza in programul festivalului de film de la Palm Springs, ce se desfasoara in perioada 4-15 ianuarie, potrivit site-ului evenimentului. Al doilea lungmetraj din cariera regizorului Radu Muntean, "Hartia va fi albastra", a castigat premiul juriului la festivalului de la Marrakech, Marele Premiul al festivalul Balkan Black Box de la Berlin si trofeul pentru Cea mai buna regie, primit la festivalul de la Cottbus, tot din Germania.

Filmul "A fost sau n-a fost", regizat de Corneliu Porumboiu, a primit, printre altele, premiile Label Europa Cinema si Camera d’Or la Festivalul Quinzaine des Realisateurs de la Cannes, iar la Eurasia International Film Festival din Turcia a luat premiul Criticii. "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", regizat de Catalin Mitulescu, a castigat premiul de interpretare feminina al sectiunii Un Certain Regard (Dorotheea Petre), la Festivalul de la Cannes si premiul tineretului la Festivalul International de Film de la Valladolid din Spania.

"Legaturi bolnavicioase", primul film de lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, a fost distins cu Marele Premiu Imagine+Nation la Montreal International LGBT Film Festival si premiul pentru Cea mai buna actrita acordat Ioanei Barbu la festivalul de la Pecs, Ungaria. Pelicula "Legaturi bolnavicioase" este si filmul romanesc care s-a clasat pe cea mai inalta pozitie in topul partial al celor mai vizionate premiere cinematografice din anul 2006 in Romania, realizat de Agentia Champions, in perioada 1 ianuarie - 26 noiembrie. Filmul ocupa locul 33 in clasamentul general al premierelor din 2006, cu 20.472 de spectatori si este urmat, la o diferenta de 10 pozitii, de pelicula regizata de Catalin Mitulescu "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", care a vandut 16.691 de bilete.

"A fost sau n-a fost?" a avut 12.644 spectatori de la premiera sa in cinematografe din Romania pana pe 26 noiembrie, in timp ce "Hartia va fi albastra" a avut 5.765 spectatori.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.