Cind treci pragul librariilor Carturesti descoperi o alta lume, in care placerea rasfoirii unei carti se imbina armonios aroma ceaiului si muzica in surdina

Povestea Carturesti a inceput in 1999, cind cei doi asociati, Nicoleta Dumitru si Radu Serban, s-au hotarit sa deschida din pasiune o altfel de librarie in Bucuresti. Prima a fost amplasata pe Edgar Quinet, in centrul Capitalei. Totul a pornit de la pasiunea acestora pentru arta: carte, ceaiuri si muzica.

200 de feluri de ceai

"Ideea a fost suta la suta romaneasca. La vremea aceea nu exista la noi un loc in care sa poti rasfoi o carte in timp ce bei un ceai si asculti o muzica placuta", povesteste Stefan Nita, PR la Carturesti. Au importat peste 200 de sortimente de ceai si au vindut, in acelasi timp, accesorii pentru acesta. Ceea ce a reprezentat Carturestiul de la inceput a fost firescul, cunoscind astfel foarte repede succesul.

In 2000 a aparut a doua librarie, pe Strada Arthur Verona: "Feedbackul din partea clientilor a fost unul pozitiv, extinderea venind la cererea acestora. Am gasit gazduire in casa arhitectului Sturdza, designul noii librarii fiind realizat de acesta. Am investit aproape 300.000 de euro, bani in care au intrat cheltuielile cu spatiul, decorul si tot ce a tinut de amenajare", spune Stefan. Intr-o prima faza, a fost doar parterul, unde clientii s-au putut delecta in ceainarie, cu o carte, o revista, intr-o atmosfera destinsa si calda. Anul trecut a urmat amenajarea mansardei, care a adus in plus noi sortimente de ceai si accesorii, CD-uri, DVD-uri cu muzica, filme si multe alte carti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.