Inspectorii de la Disciplina in Constructii, din cadrul Primariei sectorului 4, au semnalat existenta unor nereguli in ceea ce priveste instalarea si functionarea microcentralelor de apartament ce functioneaza cu gaz.

"Inspectorii primariei nu au atributii pentru a da amenzi celor care nu au avizele necesare sau pentru alte nereguli. Numai cei abilitati de la Distrigaz sau de la ISCIR pot constata si amenda. Insa, pentru a evita posibilele accidente sfatuim locatarii sa respecte regulile si sa monteze centralele numai cu firme autorizate. Si asta este valabil nu doar pentru montarea unei microcentrale, ci si pentru racordarea locuintei la sistemul centralizat de distributie a gazelor sau pentru separarea consumului de gaze de ceilalti locuitori", a declarat Marius Dobrescu, seful biroului de presa.

Situatia nu este roz nici in celelalte cartiere bucurestene. "La sediu, noi primim cate 6-8 reclamatii pe saptamana privind existenta unor nereguli la astfel de centrale ce functioneaza cu gaz. Evident ca se fac verificari. Primul pas este sa se constate daca lucrarea s-a realizat cu o firma autorizata sau nu, iar apoi cat de grava este abaterea si cum poate fi remediata", a declarat Cristian Guta, inspector din cadrul ISCIR.

In opinia inspectorului ISCIR, principalul vinovat pentru aceasta situatie este Distrigaz. "Distrigaz ar trebui sa aiba o evidenta clara a tuturor abonatilor sai si de asemenea sa nu accepte alimentarea cu gaz acolo unde se constata anumite nereguli. Anul trecut, Distrigaz a trimis tuturor clientilor scrisori ferme prin care se cerea acestora sa respecte normele in vigoare si sa aiba toate avizele la zi. Insa s-au rezumat doar la aceste adrese", a mai adaugat Cristian Guta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.