Se poarta in continuare sequel-urile, noi episoade din serii cinematografice celebre. Producatorii vor sa mearga la sigur. Apar si citeva provocari. „Seinfeld“ animat e una dintre ele

Multa actiune, cantitati semnificative de fantasy si o doza semnificativa de animatie, pe gustul adultilor, la care se adauga BD-uri ecranizate. Cam asa arata rezumatul lui 2007 in filme.

Intoarcerea lui Rodriguez

Daca regizorul hispanic nascut in Texas nu s-a remarcat in 2006 prestind vreo cantitate semnificativa de munca, anul care abia a inceput il va tine sigur ocupat de nu se va vedea. Are de filmat "Sin City 2", proiect aflat la ora actuala in pre-productie. Distributia noii pelicule abunda in staruri, vezi Clive Owen sau Rosario Dawson, si, conform ultimelor zvonuri, li se va adauga si Angelina Jolie. Inaintea acestuia va aparea insa "Grindhose", un horror de aceasta data, regizat tot de Rodriguez, dar nu in totalitate. Lungmetrajul trebuie sa fie un omagiu adus filmelor de serie B si sa fie compus din doua pelicule separate, "Planet Terror" si "Death Proof", una de Rodriguez, cealalta a lui Tarantino. Prin intermediul trailerului, spectatorul ar trebui sa creada ca peliculele formeaza un tot unitar.

Numele lui Frank Miller, autorul romanelor grafice cult pe care se bazeaza "Sin City" si "Elektra", va figura pe marile ecrane in 2007 de cel putin doua ori. Pentru ca va fi ecranizata si "300", povestea trupelor spartane care si-au dat sufletul luptind la Termopile, asa cum a fost desenata de Miller. De data aceasta, la cirma regiei si a scenariului se va afla mai putin experimentatul Zack Snyder, iar rolul regelui spartan ii revine actorului scotian Gerard Butler, distributia fiind zgircita in privinta starurilor.

Se intoarce Hannibal Lecter

Filmul lui Peter Webber din 2003, "Fata cu cercel de perla",

i-a adus realizatorului complimentele criticii pentru sensibilitate si subtilitate. E de dorit ca pelicula regizorului din 2007 sa pastreze aceste calitati, deoarece are un subiect dificil: perioada de formare a unuia dintre cei mai temuti ucigasi in serie din istoria cinematografiei, anume Hannibal Lecter. Varianta adolescenta a celui din urma, consacrat de Anthony Hopkins, ii revine lui Gaspard Ulliel, actor care s-a remarcat in pelicula lui Jean-Pierre Jeunet, "O logodna foarte lunga", si care a lucrat si cu Gus Van Sant. "Hannibal Rising" prezinta destinul eroului si al surorii sale dupa ce parintii le sint ucisi in al Doilea Razboi Mondial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.