Anul 2007 incepuse de doar doua secunde cand micuta Teodora a scos primul scancet. Fetita de 2,67 kilograme si 45 de centimetri a devenit imediat o adevarata vedeta. Era primul copil care se nastea in Spania in noul an, la Spitalul Universitar din Getafe. "E foarte frumoasa, nu plange si e sanatoasa", le-a povestit Manuela, proaspata mamica, jurnalistilor spanioli de la ABC. Manuela (20 de ani) si sotul ei, Lucian (28 de ani) traiesc in Spania de doi ani si jumatate. Au locuit o vreme in Sevilla, dar s-au mutat apoi la Pinto (in zona Madridului). Lucian lucreaza ca sofer de camion, insa Manuela e casnica. "Voi avea timp sa ma ocup de fetita mea. Cand ma uit la Teodora, uit toata durerea. Este atat de frumoasa, cu parul ei negru si cu pielea alba, este o minune!", a marturisit tanara.

Din noaptea de Anul Nou, sotul ei, Lucian, nu s-a mai despartit nici o clipa de fetele lui dragi. "Nu-si poate lua ochii de la Teodora, primul nostru copil. E tare mandru de ea si spune mereu cat e de frumoasa".

Micuta ar fi trebuit sa vina pe lume abia la data de 19 ianuarie. Medicii au spus ca, desi s-a nascut cu doua saptamani inainte de termen, este perfect sanatoasa. "Cea mai mare dorinta a noastra e sa avem un copil sanatos", au mai spus parintii micutei vedete.

Sara Maria, primul euro-bebe din Romania

Avem copii suta la suta europeni. In noaptea dintre ani, zeci de bebelusi din intreaga tara au venit pe lume, strigand, bineinteles, pe limba lor: "Sunt europeeean!". Primul euro-bebelus din Romania, o fetita, s-a nascut, la doar trei minute de la trecerea in Noul An. Desi era asteptata peste cateva zile, fetita n-a mai avut rabdare, luandu-i prin surprindere pe parinti. Sara Maria s-a nascut la Spitalul Filantropia, din Bucuresti, avand 2,9 kg.

Sotii Atanasiu au o fetita de nota 10

La titlul de "primul euro-bebelus" a concurat si nou-nascutul sefului AVAS, Teodor Atanasiu, care a venit pe lume luni, 1 ianuarie, la ora 00.50, prin operatie de cezariana. Este vorba de o fetita, pe care parintii au numit-o Teodora si care, la nastere, a primit primul 10 din viata ei. Sotii Atanasiu se aflau la munte in momentul in care micuta si-a anuntat venirea pe lume. A avut rabdare, insa, pana cand mama a ajuns la o clinica privata din Bucuresti.