Atentie la viroze! Ministerul Sanatatii a anuntat, ieri, ca, de la o zi la alta, apar tot mai multe cazuri de infectii respiratorii, cei mai expusi fiind copiii si batranii. Cu toate acestea specialistii spun ca, deocamdata, nu se poate vorbi de o epidemie

Virozele isi cam fac de cap, in ultima perioada. De altfel, datele Ministerului Sanatatii arata ca, in ultimele trei saptamani, in intreaga tara, numarul total de infectii respiratorii acute a crescut cu 12,5% fata de media constata in saptamanile anterioare, inregistrandu-se aproape 70.000 de imbolnaviri.

De asemenea, fata de aceeasi perioada de supraveghere din sezonul anterior, numarul total de cazuri de infectii respiratorii a crescut cu 20%.

Cu toate acestea, specialistii Ministerului Sanatatii spun ca nu se poate vorbi de o epidemie. "Deocamdata, nuarul de cazuri se incadreaza in limita asteptata pentru acest sezon. De asemenea, nu suntem in epidemie de gripa, pana acum fiind depistate serologic doar doua cazuri de gripa la nivelul intregii tari", a declarat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. Medicii avertizeaza ca la primele simptome ale bolii trebuie sa va prezentati la medicul de familie pentru a va prescrie tratamentul adecvat. Nu tratati virozele cu antibiotice! Se recomanda tratamentul simptomatic, cu paracetamol si aspirina).

Feriti-va de aglomeratie!

Medicii atrag atentia ca viroza se transmite pe calea aerului, prin inhalarea picaturilor de secretie eliminate de bolnavi prin tuse sau stranut, ori indirect, prin contactul cu mainile contaminate ale bolnavului sau cu diferite obiecte, ce apartin acestuia.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.