Sarbatorile de iarna sunt, intotdeauna, prilej de bucurie. Si de cumparaturi. Daca in timpul anului am mai facut economii, acum e cazul sa investim mai mult in propria imagine. Pentru ca ce ne poate face sa ne simtim mai bine decat o pereche noua de pantofi, o rochie sau o fusta noua? Plus un Craciun si un Revelion petrecut alaturi de cei dragi? A fi la moda este mai mult o atitudine, decat o combinatie de haine si de accesorii. Dar asta nu inseamna ca hainele si accesoriile pot fi alese la intamplare. Anii ‘60, vintage, dantela, look-ul "total blanck", stilul rusesc, catifeaua, acestea sunt principalele tendinte ale sezonului.

Combinatia alb-negru este specifica anilor ‘60. Rochiile mini, pantofii de lac, dresuri opace si bentitele pentru par sunt elementele de baza ale acestui trend. In plus paltoanele pana la genunchi si imprimeurile in careuri sau buline nu trebuie uitate cand este vorba despre acest sil. Iar un sirag de perle la gat intregeste orice tinuta de tip anii ‘60.

In ultima perioada, stilul "vintage" este din ce in ce mai prezent in prezentarile marile creatori. Prin urmare, tot ce are aspect de vechi sau de prafuit este la moda. Mai ales daca este combinat cu alte obiecte vestimentare foarte actuale. Dantela este un material pretios si foarte potrivit in aceasta perioada a anului. Cu siguranta nu exista alte evenimente mai potrivite pentru a purta dantela decat Craciunul sau Revelionul. Fie ca este vorba despre o rochie, o fusta, un bolero sau chiar o pereche de pantofi, tinuta ta nu va trece neobservata. Insa pentru a nu avea aspect ieftin, nu incerca sa com-bini dantela cu alte materiale la fel de pretioase cum ar fi satinul sau matasea.

Little Black Dress

Fiecare dintre noi are cel putin o rochie neagra, o poseta si o pereche de pantofi negri. Iar toate acestea impreuna formeaza un look "total black". Surprinzator, dar aceasta nu este o combinatie lipsita de imaginatie, ci foarte la moda. Totusi, daca ti se pare prea mult un look negru din cap pana-n picioare, poti inveseli tinuta cu un colier sau cu o brosa co-lorata, ori cu o esarfa in alb-negru.

Se pare ca de rusi nu vom scapa niciodata. Cu atat mai putin acum, cand inspiratia ruseasca este cel mai puternic trend al momentului. Corsetele, fustele ample, culoarea risue, vestele, caciulile si cizmele de blana sunt elemente principale ale acestui stil. Iar daca acestea sunt accesorizate si cu broderii viu co-lorate, stilul rusesc este complet.

Catifeaua este un material foarte elegant si se potriveste atat pentru rochii cat si pentru pantaloni, sacouri sau trench-uri. Prin urmare, catifeaua este potrivit pentru orice. Si are si o varianta casual, catifeaua reiata. O pereche de pantofi de catifea va scoate din anonimat orice tinuta, oricat de banala ar parea.

Cam acestea sunt principalele ten-dinte ale sezonului toamna-iarna 2005-2006. Nu te feri sa investesti, pentru ca stilul rusesc si cel vintage vor ramane in actualitate si sezonul urmator. La fel si cel retro. Si pana la urma, hainele nu se demodeaza, ci se transforma. Ceea ce conteaza este cum stii si simti sa combini piesele vestimentare. Imaginatia joaca un rol mai important decat tendintele in sine.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.