Potrivit cotidianul “The Scotsman, sclavia sexuala imbolnaveste Romania si Bulgaria. Publicatia relateaza drama traita de o romanca, Anca.

Tanara marturiseste ca a crezut ca povestile de la televizor cu fete care au fost vandute si fortate sa se prostitueze sunt simple metode de a creste audienta. Asta pana cand o prietena i-a propus sa plece in Germania ca spalator de vase.

Realitatea a fost insa alta. Anca, in varsta de 20 de ani, le-a povestit jurnalistilor de la "The Scotsman" ca a ajuns intr-un oras de langa Hamburg unde i-a fost luat pasaportul si a fost fortata sa se prostitueze. Prietena care a adus-o in Germania si-a castigat libertatea oferindu-le in schimb pestilor doua fete, pe Anca si o alta adolescenta. Romanca a reusit sa fuga abia trei luni mai tarziu. Publicatia remarca faptul ca Romania si Bulgaria fac eforturi pentru a stopa traficul de persoane.

Cotidianul, care citeaza diversi analisti, scrie ca tot mai multe femei vor fi in pericol dupa aderarea Romaniei si Bulgariei pentru ca traficantii vor profita de slabul control de la frontierele vestice, ale celor doua tari, acolo unde ajung, de obicei, cele mai multe victime, potrivit editiei electronice a postului Realitatea TV.
Cotidianului scotian precizeaza ca Romania si Bulgaria se afla printre cele 11 state cu cel mai mare trafic de persoane. Publicatia mai mentioneaza ca tara noastra face parte din "ruta din Balcani" folosita pentru transportul heroinei din Afganistan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.