Adolescentii din Iasi "gusta" drogurile de la cele mai fragede varste, "iarba" ajungand cu succes si in scolile generale. Elevii fumeaza canabis in curtea scolii, in salile de internet, autoritatile parand total depasite de acest fenomen.

Procurorii din cadrul Serviciului de Investigare a Infractiunilor si de Combatere a Criminalitatii Organizate au finalizat doua dosare in care au fost implicati elevi de scoala generala. Primul care a fost deferit justitiei este Giani Traian S. (15 ani), caruia i s-au adus acuzatiile de oferire, detinere si consum de droguri. Adolescentul incercase sa faca clasa a sasea la scoala "Alecu Russo" din Iasi, dar a abandonat cursurile; in toamna anului 2004 a reluat aceeasi clasa la Scoala Generala nr. 14. El a cumparat de la un necunoscut o cantitate de canabis contra sumei de 500.000 de lei. Cinci zile mai tarziu, pustiul si-a confectionat o tigara cu canabis si a fumat. A urmat o durere de cap si s-a simtit ametit. Euforic, Giani a mers la scoala, unde a povestit catorva prieteni despre experienta sa. Apoi a invitat doi colegi sa mearga cu el in spatele scolii si sa fumeze impreuna canabis. Jandarmii i-au simtit pe copii si au intervenit.

Tot ieri, magistratii ieseni i-au trimis in judecata pe Iulian Marius A., Iulian R. si Andrei B., toti trei de 17 ani, sub acuzatiile de consum si detinere de droguri. Asa cum au stabilit anchetatorii, primul dintre ei a cumparat o cantitate de canabis de la un cunoscut. Cateva zile mai tarziu a mers impreuna cu amicii sai la o sala de internet, unde a incercat sa pregateasca o tigara. Scena a fost observata de o patrula a politiei ce se afla in fata salii de internet. Consumul de droguri care face ravagii in liceele din Iasi a fost acum identificat si in scolile generale, varsta consumatorilor scazand periculos.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.