Zece oameni au fost, ieri, in Piata Revolutiei sa omagieze 17 ani de libertate
Bucurestenii au uitat ca au devenit liberi exact acum 17 ani, pe 22 decembrie 1989, la orele 12.00. Ieri, doar 10 oameni din cele doua milioane de locuitori ai Capitalei s-au sinchisit sa-i celebreze pe eroii care au murit pentru viata pe care o avem astazi. In Piata Revolutiei, o turista din Filipine incerca sa afle povestea locului, insa prea putini o puteau lamuri. "Sunt acum de varsta acelor studenti care s-au sacrificat pentru ca voi sa fiti liberi si ma mira ca nu vad pe nimeni de varsta mea care sa-i comemoreze", a spus Trina Listanco, studenta la Geografie in capitala Filipinelor, Manila.
Iliescu si Roman strang randurile

Langa cea mai hulita statuie din Bucuresti, poreclita "Teapa" sau "Cartoful", din Piata Revolutiei, doar cativa pesedisti s-au adunat pentru o mica sueta sau, mai bine zis, campanie electorala. Alaturi de Petre Roman, Razvan Theodorescu, Titus Corlatean, Ecaterina Andronescu si Gelu Voican Voiculescu, fostul presedinte Ion Iliescu a gasit sa dea cu biciul in actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si in procurorul care ancheteaza evenimentele din decembrie '89, Dan Voinea. "Niste veleitari isi permit niste lucruri inacceptabile la adresa Revolutiei si spun ca a fost confiscata, furata", isi incepe Iliescu pledoaria. In acelasi timp, el facea planuri cu Roman: "Sa ne strangem asociatiile de revolutionari si sa facem un document in care sa dam o replica impostorilor".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.