Calatoria pe Valea Prahovei va deveni un adevarat calvar pentru soferi

Peste 40.000 de oameni se vor napusti spre Valea Prahovei pentru a-si petrece minivacanta de Sarbatori. Aceasta este estimarea Agentiei Nationale pentru Tursim. Ca in fiecare an, drumul spre si dinspre statiunile montane va fi un adevarat calvar. Pe DN1 se asteapta ca traficul rutier sa depaseasca de trei-patru ori valorile normale. Astfel, un drum pana la Poiana Brasov ar putea sa depaseasca 5-6 ore.

Pentru cei care vor sa scape de stresul deplasarii, exista si varianta "Trenurilor Zapezii" puse la dispozitie special pentru aceasta perioada.

Variante pentru deplasarea pe sosea

Pe langa clasicul traseu pe DN1 catre Poiana Brasov, prin Ploiesti, Campina, Comarnic, Sinaia, exista inca doua variante ocolitoare. Astfel, din Ploiesti se poate merge catre Brasov si pe DN1a, prin Valenii de Munte, Cheia, Sacele. Acest tronson este insa deschis si pentru camioane si are doar o banda de circulatie pe sens.
Mai exista varianta prin Targo-viste, pe DN71, dar, in acest caz, distanta pe sosea de la Bucuresti la Brasov este mai mare cu 20 de km decat pe DN1.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.