Soferii prudenti si pensionarii au reduceri

Polita RCA pe anul 2007 va costa cu peste 40% mai mult decat in acest an. Majorarea tarifelor e determinata de includerea in polita a Cartii Verzi, documentul care ne permite sa iesim cu masina din tara.

Tarifele practicate in 2007 pentru politele RCA sunt liberalizate, fiind stabilite exclusiv de societatile de asigurare autorizate.

Conform datelor prezentate de firme, tarifele percepute la politele RCA vor creste anul viitor cu circa 45% pentru persoanele fizice si cu aproape 70% la persoanele juridice.

Scumpirea e cauzata de faptul ca, in polita RCA va fi inclusa si Cartea Verde, document cu care circulam acum in afara granitelor. In prezent, costul acestui document e de 270 de lei pentru 30 de zile in Uniunea Europeana si 108 lei pentru aceeasi perioada, in statele vecine Romaniei. Includerea Cartii Verzi in polita RCA prezinta un mare avantaj pentru cei care circula des peste hotare.
Companiile de asigurari vor aplica reduceri la pretul RCA in functie de marca masinii, de varsta soferului, de sexul si domiciliul acestuia:

- Interamerican ofera o reducere de 10% pentru soferii prudenti si 20% pentru pensionari.

- La calcularea RCA se va tine cont daca proprietarul locuieste la sat sau la oras, BT Asigurari oferind reduceri pentru cei din mediul rural.

- Cei care au mai multe masini vor obtine reduceri la Allianz Tiriac.

"O sa vad cum o sa supravietuiesc"

Barabas Cristian, 42 de ani, taximetrist: "Cresterea RCA ma va aduce in faliment. Masina mea are o capacitate de 1500 cmc. Nu am calculat cat am de plata, dar probabil ca o sa dau aproape tot venitul meu de 4 milioane. O sa vad cum o sa supravietuiesc."

Paun Nicolae, 53 de ani, sofer: "Altii au decis in locul meu ca trebuie sa platesc banii astia fara sa ne consulte. Probabil ca ma voi restrange de la altele, de exemplu haine, mancare, pentru ca la masina nu pot sa renunt."
Zamfir Gheorghe, 50 de ani, mecanic: "Am platit deja RCA si am dat peste 3 milioane de lei. A fost nevoie sa ma imprumut de la prieteni ca sa pot sa o achit. Mi se pare o suma enorma, dar nu ma pot lipsi de masina. Nu am incotro si trebuie sa tac si sa inghit".

RCA se poate incheia si la agentiile volante


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.