"Suntem singura tara care intra in Uniunea Europeana cu o Capitala Culturala Europeana", declara Klaus Johannis, primarul orasului Sibiu, cu ocazia lansarii la Luxemburg, acum o saptamana, a programului "Luxemburg si Marea Regiune, Capitala Culturala Europeana", partener al Sibiului in anul 2007. Coincidenta sau nu, cele doua evenimente vor fi sarbatorite concomitent in ultima zi a anului 2006 si prima a lui 2007.

"Revelionul integrarii" va incepe la Sibiu la ora 19.00 cu concertul "La cumpana dintre ani" sustinut la Biserica Evanghelica din Sibiu, manifestarile urmand sa continue in Piata Mare unde, incepand cu ora 21.00, vor concerta formatiile East 17 si Phoenix. Programul "Sibiu, CCE 2007" va debuta oficial pe 1 ianuarie 2007, la ora 18.00, cand se vor deschide portile Bibliotecii Judetene Astra urmand ca o ora mai tarziu, la Sala Thalia, Philarmonie der Nationen, condusa de maestrul Justus Frantz, sa sustina un concert pregatit special cu ocazia acestui eveniment la care vor lua parte oficialitati din tara si din afara. "Cuvantarile oficiale se vor tine la Sala Thalia, in timpul concertului sustinut de Philarmonie der Nationen, iar momentul va fi urmat de o receptie in pivnitele Salii Thalia", a declarat Klaus Johannis cu acelasi prilej, al deschiderii de la Luxemburg.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.