Turistii ar putea sa stea la plaja dupa un orar bine stabilit. Conducerea Regiei Apele Dobrogea- Litoral a anuntat, ieri, ca programul de plaja ar putea fi restrictionat, incepand cu sezoanele urmatoare, pentru a permite autoritatilor sa stranga seara gunoiul.

"Vom incerca sa introducem un program, in functie de caracterul plajelor, strategia este deja finalizata si va fi supusa dezbaterii publice", a declarat Ionel Manafu, directorul institutiei amintite.

Acesta a explicat ca eventuala introducere a unui program care i-ar obliga pe turisti ca dupa orele sase-sapte seara sa paraseasca plajele va fi facuta pentru a se pastra curatenia plajei. Potrivit lui Manafu, in sezonul estival, litoralul nu poate fi curatat corespunzator deoarece turistii fac plaja pana la ore tarzii.

Pentru a convinge ca aceasta initiativa este un gest absolut firesc, autoritatile in domeniu au dat drept exemplu Bulgaria, unde turistii pot sta la plaja doar pana dupa-amiaza, la ora sase.

Manafu a mai amintit, ieri, ca in prezent exista 18 utilaje de curatenie, pentru care s-au investit, in acest an, peste un milion si jumatate de euro, spre deosebire de 2005 cand curatenia se realiza doar cu 2 utilaje.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.