Grupul Editorial Corint prefera sa publice nume consacrate ale literaturii romane, mergind pe mina manualelor

Editura Corint a pariat in 2006 pe prozatori si pe critici romani "care nu mai au nevoie de nici o prezentare". Cu alte cuvinte, au mizat pe nume gata consacrate, "nume grele ale literaturii noastre contemporane", dupa cum declara Daniel Cristea-Enache, coordonatorul colectiei "Scriitori romani". Ambitia acestei colectii este "sa grupeze opere in adevaratul inteles al cuvintului, nu doar simple volume".

"Oldies but goldies" la Corint

Cei mai importanti autori ai colectiei sint Tudor Arghezi, Panait Istrati, Ion D. Sirbu, Eugen Simion, Nicolae Manolescu, Dumitru Tepeneag, Radu Aldulescu si Dan Stanca. Altfel spus, autori culesi pe sprinceana din manualele de literatura romana, adevarate evergreenuri in materie de lecturi obligatorii pentru vacanta. Tocmai din acest motiv este foarte dificil sa spui care este cartea anului 2006 la Editura Corint, pentru ca toate titlurile sint de referinta si este destul de greu sa jonglezi cu astfel de nume incercind sa stabilesti best-sellerurile.

La capitolul traduceri, autorii romani din custodia Editurii Corint stau destul de bine. "Unii dintre autorii nostri sint deja tradusi si circula prin spatiile culturale europene cu o dezinvoltura de invidiat. E cazul lui Dumitru Tepeneag, in primul rind, dar si al lui Nicolae Manolescu ori Eugen Simion. Realizind niste reeditari sau antologii din opera lor, am prevazut in contract dreptul autorului de a folosi textul pentru volume in alte limbi decit cea romana", explica Daniel Cristea-Enache.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.