Sondaj "Religie si Politica": cum vad romanii traseul liderilor lor in viata de apoi

Fostul presedinte Ion Iliescu este pe primul loc in topul politicienilor pe care romanii i-ar trimite in Iad, daca ar avea putere de la Dumnezeu sa judece, in timp ce Traian Basescu ar fi trimis in rai se arata intr-un sondaj efectuat de Biroul pentru Cercetari Sociale. Pe langa Ion Iliescu, in topul celor trimisi in focurile Gheenei se afla, in ordine, Traian Basescu, Adrian Nastase, Corneliu Vadim Tudor, Calin Popescu Tariceanu, Emil Constantinescu si Theodor Stolojan.

Repondentii considera ca pierderea sprijinului popular de catre PSD, marginalizarea politica a lui Adrian Nastase, castigarea alegerilor de catre Basescu sau cresterea lui Gigi Becali in popularitate se datoreaza in foarte mare masura lui Dumnezeu. Sondajul mai arata ca desi 59 la suta din romani se roaga zilnic lui Dumnezeu, 15% obisnuiesc, zi de zi, sa "trimita pe cineva la dracu'". Cu toate acestea, aproximativ doua treimi din conationalii nostri cred ca daca maine ar veni sfarsitul lumii, ei ar ajunge in Rai.

Ion Iliescu este primul politician pe care romanii, daca ar avea de la Dumnezeu puterea sa judece, l-ar trimite in Iad. in topul celor care ar fi trimisi in Iad urmeaza Traian Basescu, Adrian Nastase, Corneliu Vadim Tudor, premierul Tariceanu, Emil Constantinescu si Theodor Stolojan, arata rezultatele unui sondaj "Religie si politica", efectuat de catre Biroul de Cercetari Sociale. Cercetarea a fost realizata in perioada 29 noiembrie 4 decembrie pe un esantion de 1.190 de persoane, avand o marja de eroare de +/- 3 la suta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.