Sansele de supravietuire ale celor doua siameze care s-au nascut vineri dupa-amiaza la Craiova sunt minime . Cele doua impart aceeasi inima, ficatul si intestinele.
Filoftea Bajan (22 de ani) din judetul Valcea a fost adusa de urgenta la maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova in urma cu aproximativ doua saptamani. In urma unui examen ecograf a aflat ca are surori siameze. Copiii s-au nascut prematur vineri dupa-amiaza, avand fiecare o greutate de1,800 grame. Acestea au in comun cordul, ficatul si intestinele. Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova depune eforturi si cauta o clinica din strainatate care ar putea sa salveze viata micutelor.

In urma analizelor si cu acordul mamei, siamezele vor fi transportate la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde vor fi supravegheate de mai multi specialisti chirurgi. "In Romania nu exista o clinica care sa aiba experienta unei astfel de interventii. O sa ne interesam si in strainatate ce clinica ar putea sa faca o operatie de despartire, daca se poate salva una dintre micute, pentru ca este evident ca nu poti sa imparti o inima in doua. S-a vorbit deja la niste clinici in Cluj, dar mai mult nu pot spune. Sunt sanse mici, care pot da familiei niste sperante mari", a spus dr. Cristina Calangiu, director SCJU Craiova. Medicii spun ca sansele ca amandoua surorile sa supravietuiasca sunt minime. Nu se stie insa cine va putea decide viata careia dintre ele sa poata fi salvata. Mama fetitelor nu isi doreste decat ca ele sa fie sanatoase. Filofteia mai are acasa inca o fetita de patru ani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.