De maine, pretul abonamentului lunar pentru calatoria cu metroul va fi majorat cu 10 procente. Astfel, in loc de 20 de lei, vom scoate din buzunar 22 de lei, in timp ce costul cartelei cu doua calatorii se va mentine la doi lei, a declarat directorul general al Metrorex, Liviu Soava, pentru Mediafax.

Si pretul abonamentului lunar pentru elevi si studenti va creste tot cu 10 la suta. Totodata, pretul abonamentului cu o valabilitate de o zi va urca de la trei lei la 3,5 lei. O cartela cu 10 calatorii va putea fi achizitionata cu sapte lei, fata de 6,5 lei in prezent. Noile tarife au fost aprobate de catre executiv in sedinta saptamanala de miercuri, a afirmat Soava. Directorul general al Metrorex sustine ca aceasta majorare a tarifelor a fost realizata in functie de rata inflatiei, iar metodologia de calcul a fost avizata de Directia Generala de Notificare si Urmarire Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate din Ministerul Finantelor Publice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.