Nicolae Voiculet, NiVo, dupa noul nume de scena adoptat in aprilie anul acesta, este considerat unul dintre cei mai importanti naisti, pe plan international

A cantat alaturi de cei mai mari muzicieni ai lumii, pe unele dintre scenele cele mai importante din Praga, Madrid, Viena, Venetia, Paris sau Washington, este considerat un adevarat ambasador al Romaniei prin muzica, s-a scris despre el in presa din intreaga lume.

"Anul acesta a fost un an cu foarte multe realizari concertistice si nu oriunde, ci pe cele mai mari scene din lume. Numai in ultimele doua luni am avut doua mari turnee alaturi de orchestra mea "Proiect Romania", a declarat artistul.

"Proiectul, inceput in urma cu trei ani, se doreste un nou exponent, un altfel de ambasador al Romaniei, prin muzica, mai exact este vorba de promovarea imaginii noastre in lume cu Orchestra Nicolae Voiculet, care cuprinde instrumente muzicale atat clasice, moderne cat si traditionale. Primul turneu a inceput cu un concert in 19 octombrie la Washington D.C., unde am fost invitat sa concertez pentru World Bank - International Finance Corporation, am abordat teme si prelucrari din folclorul romanesc, precum si piese din repertoriul clasic si modern, prezentate intr-o maniera de interpretare originala, avand in prim-plan Naiul, instrument traditional cu valente interpretative universale. " [...]


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.