Compozitorul italian Ennio Morricone, celebru pentru coloanele sonore pe care le-a realizat pentru diverse filme, va primi la editia din februarie a Premiilor Oscar, un premiu pentru intreaga cariera, a anuntat Academia Americana de Film, organizatorul prestigioasei ceremonii, transmite AFP, citat de Medifax.

Pe parcursul celor 45 de ani de cariera, maestrul coloanelor sonore a compus peste 400 de piese muzicale pentru diverse productii cinematografice, iar Academia Americana de Film vrea sa-l recompenseze "pentru contributia magnifica si cu multiple fatete la arta de a compune muzica pentru filme".

Ennio Morricone, in varsta de 78 de ani, a devenit celebru datorita coloanei sonore realizata pentru filmul "Pentru un pumn de dolari", in regia lui Sergio Leone. Printre filmele pentru care a realizat coloane sonore se numara "Cinema Paradiso", "A fost odata in America" si "The Mission". Unul dintre cele mai importante premii pe care le-a obtinut a fost cel pentru "Cea mai buna muzica de film", de la Gala "Globul de Aur", editia 2000, pentru filmul "Legenda pianistului numit 1900".

Nominalizat de cinci ori pana acum la premiile Oscar, pentru filme precum "Malena"si "Bugsy", Morricone nu a primit niciodata aceasta distinctie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.