Cu ajutorul semnelor transmise de limbajul corpului, deseori putem vedea o diferenta intre ceea ce se spune si ceea ce simtim ca se intimpla de fapt. Asta poate crea confuzie, incertitudine cu privire la ceea ce celalalt gindeste sau simte.

Poate parea foarte dificil sa interpretam limbajul trupului pentru a iesi din dificultate. Nu este insa imposibil. Sint citeva gesturi care te ajuta in cele mai multe situatii. De exemplu: Contactul vizual-Cind stai de vorba cu cineva, iti place cum se uita la tine? Faptul ca exista un bun contact vizual este un semn ca el se simte confortabil si este interesat de tine. El se implica in aceasta interactiune si vrea sa fie acolo. Este, de asemenea, sincer. Daca insa nu te priveste in ochi cu siguranta simte un disconfort - ori nu este interesat, ori este exagerat de timid. Timiditatea nu este insa o explicatie decit daca in general el se comporta ca o persoana timida.

Agitatia

Ai avut vreodata o intilnire cu cineva foarte nervos? Agitatia poate fi recunoscuta prin faptul ca se tot fitiie pe scaun, se uita la ceas si pare sa fie cu mintea in alta parte. E posibil sa iti ofere sau nu o explicatie. Dar ce se intimpla de fapt este ca intr-adevar altceva este mai important pentru el. Acest comportament comunica lipsa de interes.

Pozitia corpului

Gindeste-te la ce faci cind nu te simti chiar confortabil:
- te indepartezi de persoana linga care esti
- stai cu miinile si picioarele incrucisate
- ai spatele teapan
- corpul tau nu este indreptat catre persoana respectiva, ci formeaza un unghi.

Si cind te simti confortabil:

- te apleci in fata
- miinile sint relaxate, cu palma deschisa catre persoana respectiva
- stai relaxat
- esti indreptat cu fata catre cealalta persoana

Contactul fizic

Acesta este cel mai bun indicator al relatiei tale. Daca evita sa te ia de mina sau sa isi puna bratul in jurul tau inseamna ca nu se simte confortabil, ca este nesigur sau timid, dar nu este greu sa iti dai seama care din cele doua este adevarata.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.