Serviciul de ambulanta public din Romania nu corespunde standardelor europene, din cauza numarului redus de personal si de echipaje medicale specializate, a declarat miercuri, pentru NewsIn, directorul Serviciului de Ambulanta a Municipiului Bucuresti, Ovidiu Cismaru.

"Nu suntem nici pe departe pregatiti pe acest domeniu sa intram in Uniunea Europeana si aceasta nu doar din cauza faptului ca nu suntem facem fata cerintelor europene din punct de vedere profesional, ci mai ales din cauza ca ne confruntam cu lipsuri in dotare, printre ele numarandu-se si numarul mic de masini de ambulanta performante", a spus Ovidiu Cismaru.

El a explicat ca, in Capitala, exista in fiecare sector cate o singura masina dotata cu aparatura performanta, care permite interventia in cazuri de urgenta. Celelate 151 sunt de tip vechi. "Promptitudinea, adica exact elementul de baza in orice act medical, nu poate fi atinsa la cotele la care se asteapta pacientii tocmai din cauza ca nu avem suficiente masini si suficient personal", a adaugat Cismaru.

Lipsa de personal medical care sa lucreze la Salvare devine o problema din ce in ce mai mare pentru acest domeniu deoarece foarte multi angajati pleaca pentru ca prefera sa lucreze in strainatate, unde li se ofera conditii mult mai bune de munca si salarii mai consistente. Potrivit directorului Ambulantei Bucuresti, in acest moment in Capitala lucreaza pe ambulanta 95 de medici.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.