Ambitiile profesionale se platesc scump, iar banii nu inlocuiesc familia pierduta, ca sa nu mai vorbim de viata sexuala care ramane o simpla amintire. Aceasta este concluzia unui nou studiu asupra dependentilor de munca, supranumiti "workaholic"-i.

Pentru un cont bancar, carieristii isi sacrifica viata personala si isi ignora copiii, ajungand astfel in pragul divortului. Toate acestea din cauza unui nou fenomen: munca dusa la extrem.

ANGAJATUL IDEAL

Studiul, publicat in Harvard Business Review, identifica acest tip de angajat, care munceste 70 de ore pe saptamana, pana tarziu in noapte. Se estimeaza ca aproape jumatate dintre angajatii marilor companii fac parte din categoria celor cu risc sa-si distruga sanatatea si viata personala. In ciuda (sau poate tocmai de aceea) a inaltei lor calificari, ei muncesc deseori si 100 de ore saptamanal. Vacantele sunt minunate, dar lipsesc cu desavarsire, doar jumatate dintre ei luandu-si o saptamana de vacanta. Asta in cazul cand problemele la serviciu nu impun prezenta lor obligatorie.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.