Dupa premiera de la Cannes, „Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii“ a petrecut aproape un an prin festivaluri, nu fara peripetii

Un membru al echipei de filmare a aparut pe firmament cind productia nici nu incepuse. In 2005, Catalin Mitulescu s-a aflat la Sundance, obtinind distinctia pentru "cel mai bun proiect european". S-a imprietenit cu soferul american care il conducea, au tinut apoi legatura, asa ca acesta, pe numele sau Alf, s-a hotarit sa vina in Romania si sa faca parte din echipa de filmare a peliculei "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii" in regim de voluntariat, ca video artist. A fost cazat in Colentina, aproape de locatiile unde s-a filmat lungmetrajul.

Cu duba la Cannes

Dupa o vizionare pentru presa, filmul si-a avut premiera la prestigiosul festival francez, unde echipa s-a deplasat cu ajutorul unei dube. "Am facut patru zile dus, patru zile intors. Aveam in geam afisul filmului. La vama in Austria, ne-au intrebat ce-i cu el si ne-au felicitat cind au aflat ca mergem la Cannes. Dorotheea trebuia sa plece cu avionul, dar, pentru ca trebuia sa fie prezenta la ceremonie, a trebuit sa-i anulam biletul si sa vina cu noi in duba", povesteste producatorul Daniel Mitulescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.