Detinutii beneficiaza de aer conditionat si termopane, iar in sala de judecata sunt dusi cu liftul

Un tunel lung de 100 de metri in subsolul Capitalei. In cateva zeci de secunde, detinutii sunt lasati la usa celulelor de tranzit din Tribunalul Bucuresti direct cu duba. Niciunul nu stie pe unde a intrat.

Ca in filmele americane. In spatele unor usi metalice, arestul capata imaginea unei sali de asteptare de rang european. Instalatiile de climatizare si ventilatie, grupul sanitar in fiecare camera si termopanele sunt doar cateva din facilitatile de care beneficiaza arestatii care au procese la Tribunalul Bucuresti, amplasat in centrul Capitalei, pe locul fostului magazin Junior. Montarea instalatiilor sanitare a dat cele mai mari batai de cap. Pentru a nu fi smulse de detinuti, s-a optat pentru o securizare speciala.

Arestatii sunt condusi prin culoare speciale, ingradite cu sarma, direct in salile de judecata, prin intermediul unui lift metalic securizat. Astfel, detinutii nu vor mai putea intra in contact cu rudele sau cu prietenii si nici nu vor mai primi pachetele aduse de acestia si aruncate pana acum in graba pe culoarele tribunalului. O data cu aceste modernizari, strigatul pe la geamul arestului devine mit.
Adio, evadari din arest!

Vicepresedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, ne-a declarat ca, in primul rand, s-a dorit asigurarea unei paze mai bune a celor arestati, dar si securitatea justitiabililor din tribunal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.