Cea mai ravnita bijuterie la liciatiile de duminica organizate de casa Alis a fost un colier (piesa de colectie) adjudecat la aproape 200 de milioane lei vechi (19.000 RON) de la pretul de pornire de 75 de milioane lei (7.500 RON). Un adevarat spectacol, in care licitatorii au pus la bataie sume importante pentru a intra in posesia pretiosului obiect.

Prevazut cu sistem de prindere pentru brosa si lant suplimentar, colierul - din aur (18K, marcat) si platina, cu motiv dantelat si decor anturaj in partea centrala, un rubin rotund, 27 de diamante inalte (slefuire briliant, taietura europeana veche) si montura pe model frunze stilizate, cu diamante rozete, o perla lacrima de cultura - a fost realizat la inceputul secolului XX. A contat, bineinteles, si poansonul cap de bour. In general, bijuteriile piese de colectie puse in vanzare la casele de licitatii burestene starnesc spiritul de competitie al negustorilor/colectionarilor de piese rare. Printre acestea, cerceii, colierele si bratarile se bucura de mare atentie.

Piesele obisnuite, intr-o formulare improprie, ajung pana la aproape 10.000 de RON. De pilda, in cadrul aceleiasi licitatii, o pereche de cercei din aur de 14K, marcat, executati manual pe model anturaj, cu 20 diamante - slefuire briliant, taietura europeana veche, pietre fasetate - provenind din Rusia si avand o vechime de circa o suta de ani - a fost adjudecata pentru 9.000 RON, dublu fata de pretul de pornire.

La un pret mai mic, de 3.000 RON, a fost achizitionata o pereche de cercei pandantiv, din aur (14K, marcat) si argint, executati manual, cu motive liniare si montura mobila pe forma lacrima cu sase diamante rozete, datand de la inceputul secolului XX. Piesa a fost pusa in vanzare la pretul de 700 RON.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.