Administrarea re-gulata de vitamina B ar putea diminua riscurile de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral, este concluzia unui studiu rea-lizat de o echipa de cercetatori britanici si publicat in British Medical Journal, informeaza dailymail.co.uk.
Cercetatorii de la Imperial College School of Medicine din Londra spun ca aminoacidul homocisteina, care se formeaza in urma digestiei proteinelor si care contribuie la aparitia bolilor cardiovasculare, este transformat in compusi benefici cu ajutorul vitaminelor B, mai ales B12 si acidul folic. Homocisteina este astfel transformata in cisteina si taurina, aminoacizi necesari pentru mentinerea sanatatii inimii.

In absenta vitaminelor B, homocisteina se transforma in colesterol "rau", care ataca vasele sangvine, si reduce cantitatile de oxid nitric necesar elasticitatii sistemului circulator. Studiul su-gereaza ca administrarea zilnica a 0,8 mg de acid folic contribuie la reducerea riscurilor de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral. Cercetatorii spun, insa, ca mai sunt necesare teste pentru a stabili o legatura exacta intre administrarea de vitamine B si infarct, mai ales pentru ca studii anterioare au sugerat ca suplimentele cu acid folic administrate persoanelor in varsta pot produce anemie si probleme mentale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.