Ai nostri il trimit pe Catalin Mitulescu sa-i reprezinte la Oscaruri, presa internationala il elogiaza pentru tragicomicul filmului sau
Dupa prezentarea in cadrul sectiunii Un certain regard, filmul "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii" a intrat in atentia presei internationale, care a apreciat maniera particulara in care Catalin Mitulescu a ales sa se refere la Ceausescu si la ultima perioada a dictaturii comuniste din Romania. Pentru celebra revista "Variety", "Mitulescu a izbutit sa impace tonalitatile tragicomice, oferind spectatorului sentimentul ca in epoca aceea au trait oameni obisnuiti, deloc eroici, care au stat cu teama in umbra, pina cind revolutia le-a darimat brusc lumea". "Hollywood Reporter" considera ca pelicula lui Mitulescu "satisface atit gustul pentru filmul de autor, cit si pentru cinemaul comercial si ar trebui sa fie un mare succes de public, promovat ca atare", apreciind in mod particular distributia si "luminoasa performanta a Dorotheei Petre".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.