De la 1 aprilie, bauturile alcoolice se vor scumpi cu 20-25%, din cauza majorarii accizelor pana la 410 euro/hectolitru, a anuntat ieri Romulus Dascalu, presedintele Garant.

In plus, Executivul s-a angajat, prin Programul Economic de Preaderare, sa devanseze cu noua luni calendarul alinierii accizelor la nivelul din UE si sa majoreze, de la 1 octombrie a.c., accizele la alcool pana la 550 euro/hectolitru. Aceasta inseamna o crestere de pret cu alte 30-35% fata de nivelul din aprilie. Vestile proaste pentru producatorii si consumatorii licorilor bahice continua cu posibilitatea ridicarii nivelului minim al accizelor aplicate in UE la alcool cu 20%.

Astfel, pana la data aderarii, acciza minima la alcool va fi de 682 de euro/hectolitru de alcool pur, si nu de 550, cat prevede in prezent legislatia. Pentru alinierea la standardele UE, producatorii autohtoni de alcool vor trebui sa faca investitii de 70 milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.