Ministerul Sanatatii din Cehia intentioneaza sa angajeze personal medical din Romania, Bulgaria si Slovacia, pentru a suplini lipsa de anestezisti si paramedici din sistemul medical local, a anuntat ministrul ceh de resort, Tomas Julinek, la postul public de radio, informeaza Prague Daily Monitor.

"Ne gandim serios sa recrutam personal din strainatate pentru a indeplini conditiile prevazute de noul Cod al Muncii (...). Avem in vedere pregatirea unor cadre medicale din noile state membre UE, din Slovacia, Bulgaria si Romania", a declarat potrivit NewsIn ministrul ceh, adaugand ca o alta optiune pentru suplinirea lipsei de personal ar fi recalificarea altor categorii profesionale.

Noul Cod al Muncii - proiect al guvernului precedent, socialist, care a starnit controverse la Praga - prevede, conform reglementarilor europene, reducerea orelor suplimentare pe care le pot efectua medicii.

Astfel, Cehia se confrunta cu o lipsa de personal medical, dar si cu o lipsa de bani, in conditiile in care medicii si asistentele medicale din Cehia au plecat la munca in Marea Britanie, Germania si chiar Arabia Saudita, unde salariile sunt mai mari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.