Coordonatoarea colectiei a dezvaluit la Carturesti cite una din culisele lecturii

Ioana Pirvulescu i-a invitat in Carturesti la ceai pe criticul de carte Marius Chivu, pe actorul Florin Zamfirescu si pe directorul Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu.

De ce "Secretele cartii de pe noptiera"? - Ioana Pirvulescu vorbeste despre frustrarea re-simtita in perioada comunis-mului, cind, explica scriitoarea, "totul era un mare secret. Aceasta colectie de la Huma-nitas ar trebui sa revele secrete, dar niciodata dupa terminarea unei carti nu poti spune ca ai inteles-o cu adevarat, intotdeauna ramine ceva ce ti se pare inaccesibil, nerevelat".

Cu Sade si Florin Zamfirescu "la ospiciu"

Discutia s-a concentrat asupra unuia dintre cele mai controversate titluri ale colectiei - "Sade la ospiciu". Florin Zamfirescu a povestit publicului experienta legata de interpretarea rolului marchizului de Sade in piesa omonima de la Odeon. Actorul a marturisit ca nu citise nici o lucrare a controversatului scriitor pina sa primeasca scenariul piesei. "Dupa ce am citit scenariul, am citit inca patru carti ale lui Sade, si trebuie sa marturisesc ca, oricit de lipsit de pudibonderie as fi, m-au socat iremediabil", declara acesta.

Marius Chivu - un egoist

Din cele 100 de titluri ale colectiei, criticul Marius Chivu, fidel Editurii Humanitas, nu a recenzat decit un singur volum din "Cartea de pe noptiera".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.