Programul international de schimb de experienta lansat acum 20 de ani, "Erasmus", nu ofera sanse egale studentilor, conform unui raport al Uniunii Europene.
Cu toate astea, raportul a scos in evidenta faptul ca studentii noilor state membre UE beneficiaza de mai multe avantaje atunci cand vor sa se angajeze, daca au participat la programul "Erasmus", fata de colegii lor din Europa de Vest. Barroso a vorbit cu un grup de jurnalisti si studenti care invata un semestru la universitati din Belgia.

"Acesti studenti sunt cei mai buni ambasadori ai UE", a declarat Barroso. Cu toate astea, bursele "Erasmus" sunt inca foarte mici pentru a permite studentilor saraci sa participe la program. Potrivit raportului, o bursa "Erasmus" acordata anul trecut unui student international ajungea la 140 de euro, in vreme ce cheltuielile tinerilor erau mult mai mari. "Numarul studentilor care provin din familiile cu un venit considerabil mai mic in comparatie cu cel al studentilor din familii cu un venit mediu este disproportionat", se arata in raport.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.