Pe 4 decembrie s-a lansat in Romania ultimul album al lui Madeleine Peyroux, "Half the Perfect World".

Cind te-ai apucat de muzica?

Am inceput sa cint pe la 13-14 ani si ascultam o gramada de muzica din anii ’60 - Paul Simon, Joe Cocker, Ray Charles, Bob Dylan. Jazzul era cam greu de abordat pentru mine atunci, ascultasem Fats Waller si Louis Armstrong pentru ca tatal meu era din New Orleans si, desi locuiam in Brooklyn, iar muzica din anii ’30-’40 nu era chiar populara la radio sau la tv, atmosfera de acasa mi-a permis sa cunosc aceste acorduri, care, in cele din urma, au avut o influenta atit de importanta asupra mea.

Noul tau album e putin diferit de celelalte. Ti-ai schimbat stilul?

Am lucrat destul de mult la acest album si sint multumita ca am reusit sa depasesc, ca artist, nivelul ultimului album, am explorat multe directii noi: e un cintec nou al lui Tom Waits si o piesa bossanova compusa de Leonard Cohen. In albumul acesta sint citeva piese foarte cunoscute, am inclus "Summer Wind", o piesa clasica de-a lui Frank Sinatra, care probabil ca n-a fost reinterpretata prea des si la care am lucrat mult pentru a o integra in propriul nostru sound. De asemenea, am incercat sa elimin orice asteptari create de albumul anterior, iar pentru asta am inclus acel duet cu k.d. lang pe piesa lui Joni Mitchell.

L-ai convins pe Leonard Cohen sa-ti dea piese noi.

Din cite am inteles, Leonard Cohen si Anjani Thomas au inregistrat un album cu piese pe care le-au compus impreuna, pe care il vor lansa in curind, e vorba despre piese inedite. Insa cum incluseseram un cintec de-al lui Cohen pe albumul meu anterior, iar producatorul meu, Larry Klein, vorbise deja cu Leonard pentru niste piese care sa intre pe acest album, am avut acces la aceste cintece noi inainte de lansarea lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.