Dacia va opri definitiv, incepand de astazi, productia modelului utilitar Pick-up, cunoscut si sub denumirea populara de "Dacia Papuc", informeaza un comunicat al companiei de la Pitesti.
Modelul a fost produs mai mult de 30 de ani. Tot astazi a incetat si productia cutiilor de viteze NG, folosite la utilitara Dacia. Modelul in doua usi este produs din anul 1975, dupa 1992 Pick-up-ul de la Pitesti fiind disponibil si in versiune cu patru usi. Modelele au avut la baza motoare Renault 12 dezvoltate la inceputul anilor 70.

Motorul era folosit inca din 1969 pe modelul Dacia 1.300. Dacia Pick-up era disponibila in trei versiuni, Drop Side, Double Cab si Pick-up. Pretul pentru utilitarele Dacia incepe de la 7.050 de euro si poate ajunge, in functie de versiune si dotari, pana la 8.150 de euro, fara TVA. Aflandu-se la sfarsit de viata, gama utilitarelor Dacia si-a gasit in primele zece luni ale acestui an 9.952 de clienti, aproape jumatate fata de cei 17.045 din perioada similara a lui 2005. Dacia va lansa in luna februarie a lui 2007 un nou model de vehicul comercial derivat din Logan, cu motoare de generatie mult mai noua decat cele de pe cunoscutul Papuc.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.