Durerile de cap si migrenele sunt printre cele mai frecvente afectiuni de care sufera populatia globului. Acestea sunt cauzate de oboseala, de stresul fizic si emotional, de excesul de cafea, tutun si alcool, menstruatie, variatii de temperatura si chiar de fazele lunii.

Nu doar oboseala si stresul ne pot provoca migrene. Si tulburarile energetice se fac vinovate de aparitia unei migrene, astfel durerile de cap frontale semnalizeaza probleme cu stomacul si intestinele, iar cele din zona laterala a capului sunt provocate de vezica biliara lenesa.

Cauzele "ascunse" ale durerilor de cap si ale migrenelor sunt mai mult decat importante, un tratament al digestiei dificile ducand si la vindecarea durerilor de cap.
Iata recomandarile medicului Chukwudi Nwabudike:

- Tehnici de relaxare: Acestea ne deconecteaza de stres si alte nelinisti, eliminand astfel cauza durerii.

- Exercitiu fizic: Inotul, tenisul, jogging-ul ne ajuta sa eliminam stresul si problemele de la serviciu si sa ne mentinem in forma maxima.

- Consiliere: Nu este recomandat sa tinem stresul inauntru nostru. Trebuie sa vorbim despre problemele noastre. Simpla impartasire a durerilor sufletesti e de ajutor.

- Somnul bun: Acesta ajuta creierul sa se odineasca, evitand astfel durerile de cap, adesea cauzate de suprasolicitarea mentala.

- Eliminarea obiceiurilor proaste: Alcoolul, cafeaua, tutunul si o viata sociala dezechilibrata duc, in timp, la acumularea toxinelor si a energiilor negative in organism.

- Masaj: Masajul relaxeaza organismul, pune energiile in miscare si ajuta la eliminarea toxinelor. Nu este nevoie intotdeauna de un specialist, mainile iubitoare ale partenerului de viata pot fi la fel de eficiente.

- Acupunctura: Elimina blocajele energetice raspunzatoare de migrene si dureri de cap si echilibreaza circuitele energetice prin actiune simultana. Inrudite cu acupunctura si la fel de eficiente sunt presopunctura si masajul talpilor (reflexoterapia).

- Homeopatie: Are efectele miraculoase in tratarea migrenelor. Din experienta personala, remedii precum Ignatia, Lycopodium, Nux vomica, Natrium muriaticum au dat rezultate. La fel si Argentum nitricum, Belladonna, Sepia. Tratamentul trebuie sa fie unul individualizat.

- Plante medicinale: Aloe ajuta la vindecarea durerilor de cap, feliile de cartofi asezate pe partea dureroasa, ceaiul de ceapa, graul incoltit si uscat apoi la cuptor (2-3 lingurite pe zi) sunt ajutoare de incredere cand avem dureri de cap.

"Durerile de cap persistente si migrenele sunt semne ca organismul nu functioneaza la parametrii normali. O schimbare a stilului de viata este mai mult decat necesara. Recomandarile oferite aici sunt rezultatul studiului si experientei mele. Fiecare cititor este sfatuit sa se consulte cu un medic avizat inainte de a folosi sfaturile oferite aici", ne-a spus medicul Nwabudike. Mai multe informatii obtineti la cabinetul acestuia sau la tel. 021.310.14.02/ 332.51.67

Medicul Nwabudike va recomanda

Evenimentele culturale deosebite: in Cluj, azi, 9 dec. 2006, ora 10.00, la Forumul german, Str. Memorandumului nr. 8, o conferinta publica cu tema: "Craciunul - sarbatoare spirituala sau a placerii?"; in Bucuresti, 16 dec 2006, ora 10.00, la Sala ARCUB, Str. Batistei nr. 14, o conferinta publica intitulata: "Care este adevarul despre notiunea "Sfantul Graal"?". Intrarea este libera. Informatii la www.mesajgraal.ro sau Casuta-Postala 22-212, Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.