Teatrul National din Bucuresti va gazdui in perioada 7-11 decembrie 2006, Targul Carte si Arte, organizat de Asociatia Difuzorilor si Editorilor - Patronat al Cartii, eveniment realizat in parteneriat cu postul de televiziune MTV. Evenimentul se va desfasura in Sala Amfiteatru a Teatrului National, care va deveni, pe parcursul a cinci zile, locul de intalnire al oamenilor de cultura, al politicienilor, dar mai ales al tinerilor, principalii invitati si beneficiari ai evenimentului.

Maratonul de Carte si Arte cuprinde de-a lungul celor cinci zile, lansari de carte, concursuri, dezbateri, concete de colinde si piese de teatru. Programul va cuprinde zilnic numeroase momente inedite, realizate de VJ-ul MTV, Liviu Stanciu si membrii Consiliului Local al Tinerilor din Sectorul 1, care se vor implica in dezbaterile sociale aflate pe agenda targului cultural.

Printre cei care isi vor prezenta operele de arta in fata tinerilor prin expozitii realizate in cadrul targului se afla artisti precum Maia Oprea, Ana Ravliuc - pictura; Narcis Virgiliu - fotografie; Ioana Gruianu si Valeriu Stoica - Icoane. Iubitorii de poezie sunt si ei invitati la targ pentru a participa la lansarea volumelor de poezie: Transplant de ghimpi de Daniela Micus si Nocturnele lumii de Cristian Balint.

Dintre principalele momente artistice ale targului amintim "Medalion Marin Sorescu", in interpretarea studentilor din anul I ai Facultatii de Teatru, Universitatea Spiru Haret, si punerea in scena a piesei "O noapte furtunoasa", adaptare dupa I. L. Caragiale, in interpretarea trupei de teatru Arca lui Noe, spectacol realizat de Alexandru Nagy. Masa rotunda cu tema Carte si Arte pentru copii si tineret, moderata de Doina Papp, reprezinta un alt eveniment gazduit de Targul Arte si Carte.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.