Lucrarile de reabilitare termica a blocurilor construite in perioada 1950-1990, nominalizate in programele anuale ale Guvernului, sunt finantate, in parti egale, prin alocatii de la bugetul de stat si bugetele locale, precum si din fondul de reparatii al asociatiilor de proprietari.
Potrivit Mediafax, prevederea este inclusa in normele de aplicare ale Ordonantei de Urgenta 174/2002 privind reabilitarea termica a blocurilor construite in perioada 1950-1990, aprobate, ieri, de Guvern. Blocurile sunt incluse in programele anuale de reabilitare termica daca asociatiile de proprietari aproba decizia de interventie si semneaza conventia-cadru cu coordonatorul programului, pentru derularea si finantarea actiunilor. Autoritatile au primit circa 600 de cereri din partea asociatiilor de proprietari pentru reabilitarea termica a imobilelor. Costurile pe apartament variaza de la 800 de euro la 1.000 de euro, iar recuperarea banilor se face in sase-opt ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.