Viitorul parc zoologic al Capitalei ar putea fi construit pe cel mai inundabil teren din Bucuresti.

Potrivit proiectului care este supus astazi la vot in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cel mai mare zoo, de 45 ha, urmeaza sa fie ridicat in spatele Lacului Morii, adica in zona cartierului Giulesti-Sarbi, din sectorul 6. Aici, spun specialistii de la Institutul de Studii si Proiectare pentru Imbunatatiri Funciare (ISPIF), panza freatica este foarte ridicata, atat din cauza inundatiilor de anul trecut, cat si din cauza pozitionarii terenului.

Agrement intre cartiere

Cu toate acestea, primarul sectorului 6, Cristian Poteras, vrea sa profite de planul municipalitatii si sa dezvolte pe Lacul Morii, intre cartierele Militari si Crangasi, un loc de agrement. "Am putea aduce acolo vaporase, terase, am face si drumuri, infrastructura, dar nu ne lasa Apele Romane", explica edilul. In replica, directorul Sistemului de gospodarire a apelor Bucuresti, Cristian Teodorescu, spune ca "n-a solicitat nimeni ceva in legatura cu Lacul Morii", dar si daca ar face-o cineva, ar trebui sa se duca la ministrul mediului, Sulfina Barbu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.