Pe piata publicatiilor autohtone de cultura s-a lansat inca o revista, „Noua literatura“, un proiect de promovare a prozatorilor tineri

Redactorii Ana Chiritoiu, Igor Mocanu, Luminita Marcu(foto) si Mihaela Michailov au conceput revista ca pe o forma de mediatizare a scriitorilor activi din Romania, desi nici referintele la celelalte arte nu sint absente.

"Nici de actualitate, nici polemica"

Cu un tiraj de aproximativ o mie de exemplare, publicatia se adreseaza, in principal, cititorilor de "literatura recenta", ne-a explicat Luminita Marcu. Revista cuprinde interviuri cu scriitori, traducatori, ofiteri de relatii publice ai diferitelor edituri, cronici de carte, iar redactorii considera ca publicatia se diferentiaza de ceea ce exista deja pe piata prin aceea ca "nu este nici de actualitate, nici polemica". Referitor la initiativa unei astfel de reviste, criticul literar Carmen Musat e de parere ca "revista trebuie incurajata pentru ca exista deja prea multe publicatii tabloidizate. Cu cit diversitatea revistelor de cultura este mai mare, cu cit vocile sint mai multe si dobindesc greutate, cu atit cititorii vor fi mai corect informati".

"Injectia" cu proza romaneasca

In ceea ce priveste criteriile dupa care sint selectati cei care vor fi promovati in revista, ele vizeaza acei scriitori relativ tineri care s-au remarcat in ultima vreme pe piata literara autohtona. Pentru ca membrii redactiei sint de parere ca cititorii de poezie din Romania nu sint foarte numerosi, autorii selectati sint, in cea mai mare parte, prozatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.