Miercuri, 13 decembrie, ora 18,30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti), va avea loc proiectia scurtmetrajelor LINDENFELD si VIATA E IN ALTA PARTE, de Radu Muntean. Regizor al lungmetrajelor Furia (2002) si Hartia va fi albastra (2006), Radu Muntean a realizat si o serie de scurtmetraje de fictiune si documentare remarcate la festivaluri nationale si internationale de profil. Este, de asemenea, autorul a peste 300 de spoturi publicitare pentru agentii importante.

Scurtmetrajul Lindenfeld (8 min), realizat in 1994, infatiseaza un sat banatean infiintat de un grup de germani, candva o asezare prospera. Celor trei locuitori ramasi le-a ramas doar ura reciproca si speranta in Dumnezeul de tabla din fata bisericii parasite. Documentarul a fost distins la Festivalul International de Film DaKino (Premii speciale oferite de MediaPro si de Fundatia SOROS), Premiul Uniunii Cineastilor pentru documentar si Premiul al II-lea- Festivalul International al Filmului Documentar Antropologic, Sibiu.

Viata e in alta parte (13 min), realizat in 1995, documentar despre o manastire de maici, a fost distins cu Premiul Consiliului Europei la Festivalul International Video-Art, Locarno, Elvetia, fiind difuzat, printre altele, de National Film Board si TV Aben, Danemarca. Accesul publicului la proiectie este liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.